top of page

Historien bag

KREALIV er et kreativt univers af dansk produceret design og håndværk til BABY, MAMA og BOLIG. KREALIV er til dagligt ejet og drevet af Rikke på 39, som er mor til Josefine og Noah, samt forlovede på 19. år med Johnni, som er selvstændig kok. Rikke er uddannet socialrådgiver og har arbejdet inden for børn- og ungeområdet, inden hun for 2 år siden udlevede sin drøm om at være selvstændig. 

Rikke har siden hun var lille, haft en stor passion for det kreative. Både i forhold til at tegne, sy, hækle, strikke, istandsætte møbler og indrette. Passionen er gennem årerne vokset og løbende har hun taget kurser indenfor KERAMIK, SYNING og KUNSTTERAPI.

Udover at drive websiden KREALIV, hvor Rikke også selv designer og producerer mange af de varer du finder herinde samt i den fysiske butik KREALIV, som ligger Skt. Knuds Kirkestræde 2a, 5000 Odense C.

KREALIV er et kreativt univers hvor 

BÆREDYGTIGHED, GENBRUG, ​KVALITET, UNIKKE OPLEVELSER, SOCIALT ANSVAR er noget af det der kendertegner konceptet. 

 

Som virksomhed er ønskes med KREALIV, at skabe større fokus på:

 

-udbredelse af håndarbejde i fællesskab

-lokalt produceret håndarbejde

-anvendelse af miljø-og menneskevenlige materialer

- hvad en hverdag med kreativitet og fællesskab kan gøre for psykisk sårbare.

 

UPCYCLING DESIGNS 

Flere af de produkter du finder i butikken er lavet af genbrugsmaterialer, såsom stof, lynlåse, perler mm. Du også fine syæsker, strikkepinde, bånd og garn, samt strikkeetuier og tasker, der er fremstillet af genbrugsmaterialer.Der anvendes miljøvenligt emballage i forbindelse med forseendelse af pakker via webshoppen.

 

KREALIV ønsker endvidere at være med til at skabe mere fokus hos forbrugerene omkring det at passe bedre på  naturen og forbrugerne. 

Dette gøres bl.a. ved at anvende tekstiler der er certificeret OEKO-TEX eller som er i overskud fra møbel- og tekstil industrien, sælge garn der er økologisk og fremstillet af genbrugs- plastikflasker, sælge div håndarbejdsudstyr, der er fremstillet af bæredygtige materialer, lave gamle duge om til tasker og mm. KREALIV samarbejder med iværksættere med samme værdigrundlag, og sælger bl.a. KLIMAPLAKATER fra Simon Holst Design og afholder div. Blomster-workshop med Regitzes Have (Fynsk frilands- og sprøjtefri blomsterfarm)

 

SOCIALE ARRANGEMENTER 

KREALIV er udover en butik og webshop rammerne omkring sociale kreative events, hvor interesserede kan booke sig ind på div kreative workshops, eller møde op til de mere uformelle events, såsom ONSDAGSSTRIK.​ 

Der afholdes også lukkede arrangementer, så hvis man er 6-8 veninder/kollegaer eller lign. der vil foretage sig 

noget kreativt sammen, kan man få skræddersyet sit eget arrangement (dette laves også ud-af-huset). Der kan undervises i både strik, hækling, perlehækling, blomsterbinding, broderi, syning mm. 

I dagtimerne fungere butikken som en håndarbejdscafe, dvs man kan sætte sig med sit håndarbejde (ex. strikketøj) og få serveret en kop økologisk kaffe eller the og lækkert hjemmebage. 

Der bliver ligeleds til workshops, serveret kage, frugt, lette måltider og drikkelse. KREALIV støtter lokale virksomheder, ved at benytte sig af take-a-way mad fra nærliggende spisesteder. 

 

BABYUDSTYR 

Hos KREALIV har vi en forkærlighed for de mindste, og SKRUKHED hos ejeren og lysten til at skabe unikke, smukke og brugbare designs til de helt små var nok det der i sin tid startede selve foreretningen. 

Derfor finder du et udvalg af (håndlavet) produkter til de mindste, såsom :  LEGETÆPPER - RANGLER – BARNEVOGNSKÆDER - FLAGRANKER - SUTTEKÆDER - LEGEMAD - SENGERANDE- BABYUROER MED DYR – ILLUSTRATIONER TIL BØRNEVÆRELSET.

 Produkterne er med hvert deres unikke udtryk i farver og kontraster, med til at stimulere børns sanselige og motoriske udvikling.Med udgangspunkt i naturens elementer med et drys af eventyr, henter KREALIV  sin inspiration fra naturens smukke blomster og planter ,dyr, former og farver, når der skal produceres produkter til de mindste. 

 

LOKALT  FREMSTILLETHÅNDARBEJDE 

KREALIV er ligeledes med til at holde 'gang' i kreativiteten hos fynske borgere.(samt indtil videre 1 enkelt fra Sjælland). Dette gøres igennem kommissionsaftaler, hvor KREALIV sælger håndarbejde fremstillet af lokale, i butikken og på webshoppen. På denne måde, bruges KREALIV også som et udstillingsvindue for andre små iværksættere og kreative-ildsjæle.

 

SOCIALT ANSVAR 

KREALIV samarbejde med Væksthuset i Odense i forhold til at lave job-afklaringsforløb for psykisk sårbare. 

Ejeren Rikke er oprindelig uddannet socialrådgiver, og interesseret sig for kunstterapi og mindfullness og håber at kunne udvikle mere på konceptet og på sigt gøre KREALIV til en mere social-økonomisk virksomhed, da oplevelsen er at kreativitet, fordybelse, nærvær og ro er med til at hjælpe psykiske sårbare (ex. personer med spiseforstyrelser, stress- og depressionsramte.)  

 

HOS BOOMERANG.DK har KREALIV netop oprettet en profil, og 

via crowdfunding, håber KREALIV på, at kunne:

  1. Overleve Coronakrisen

  2. Udvikle butikkens sociale koncept

  3. Skabe mere fokus på at vælge bæredygtige produkter og materialer  (udvide sortimentet i butikken).

tak fordi du besøgte KREALIV

bottom of page